greenability materials - CO2 gereduceerde materialen
Duurzame materialen spelen een cruciale rol in de moderne wereld. Met onze CO2 gereduceerde varianten van staal, RVS en aluminium kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties. Ontdek de voordelen van onze milieuvriendelijke materialen en ontdek hoe je jouw volgende project duurzamer kunt maken.
Start je duurzame project en ontdek onze CO2 gereduceerde materialen: staal, RVS en aluminium.
Direct CO2 gereduceerd materiaal aanvragenDe drie klassen van onze CO2 gereduceerde materialen
De Carbon Footprint (PCF) van materialen gemaakt van staal, RVS en aluminium wordt aanzienlijk beïnvloed door verschillende factoren. De belangrijkste zijn de energiebronnen en -intensiteit die bij de productie worden gebruikt, het gebruik van gerecyclede materialen, transport en de efficiëntie van productieprocessen. Vooral het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en geavanceerde recyclingtechnologieën kunnen de CO2voetafdruk aanzienlijk verkleinen. De geografische locatie van productielocaties en logistiek spelen ook een belangrijke rol in de totale PCF van materialen.
Wat betekenen deze categorieën? We leggen onze materiaalklassen voor CO2 gereduceerde materialen hieronder uit:
Onze meest geavanceerde materialen met de best mogelijke CO2 reductie.
Een breed assortiment af-fabriek of uit voorraad leverbaar met de kleinst mogelijke CO2 voetafdruk. Producten in deze klasse worden gekenmerkt door de meest geavanceerde technologie, zoals het geoptimaliseerde directe reductie- en vlamboogproces (DR-EAF) en het vlamboogproces (EAF), evenals hoge recyclingpercentages.
Deze materialen bieden de hoogste kwaliteit van onze Classic producten in combinatie met een duidelijk traceerbare CO2 reductie.
Deze producten bieden een goede balans tussen prijs en duurzaamheid. De gebruikte productiemethoden omvatten het geoptimaliseerde hoogovenproces (BF-BOF), het directe reductieproces, optioneel met smelten in een vlamboogoven (DR-EAF), en het gebruik van schroot als vervanging voor ijzererts.
Deze materialen staan voor de hoogste kwaliteit en decennialange expertise.
De productie vindt plaats in bewezen grootschalige faciliteiten en de materiaalkwaliteit komt precies overeen met de eisen van de klant. Conventionele productiemethoden zoals het zuurstofblazen worden voornamelijk gebruikt bij de productie van primair staal.
CO2 gereduceerde materialen; uit voorraad en snel in elke hoeveelheid te leveren.
Ruim 64% CO2 besparing is mogelijk door diverse verbeteringen in het huidige productieproces van staal. Een deel van het ijzererts wordt vervangen door hoogwaardig bewerkt staalschroot wat wordt gesmolten. Daardoor zijn er minder kolen nodig zijn en dat zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot fors gereduceerd wordt.
Meer informatieMet een besparing van ongeveer 70% zijn de Circle Green RVS platen van Outokumpu de benchmark voor de Europese markt. Deze platen in 1.4307 en met een 2B finish en zonder folie zijn in diverse afmetingen uit voorraad leverbaar. Varierend van MF en GF in diktes van 1.0 mm tot en met 6.0 mm.
Lees meer over de verschillen tussen bluemint staal en conventioneel carbon staal
Verminder je CO2 voetafdruk met onze duurzame materialen.
Dit is mogelijk ook interessant voor jou
De metaalverwerkende industrie moet voldoen aan wettelijke vereisten zoals CSRD en CBAM en rekening houden met de toenemende vraag van klanten naar duurzaamheidscertificaten zoals EPD's om concurrerend te blijven.
Het recyclen van schroot is één van de belangrijkste oplossingen geworden om de milieu-uitdagingen en de groeiende vraag naar hulpbronnen aan te pakken. Binnen dit proces onderscheidt de omzetting van schroot in roestvast staal zich als één van de meest efficiënte manieren om metalen materialen te hergebruiken, de CO2-uitstoot te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te behouden. In dit artikel zullen we verder toelichten hoe deze recycling werkt, wat de voordelen zijn voor het milieu en de economie, en hoe het bijdraagt aan een duurzamere industrie.
thyssenkrupp Materials Nederland zet de toon in de Nederlandse metaalverwerkende industrie met volledig transparante Product Carbon Footprint (PCF)-rapporten. Deze rapporten bieden klanten inzicht in de CO2-uitstoot van materialen over de gehele toeleveringsketen, van de productie van staal tot de levering aan de klant. Het stelt bedrijven in staat om de CO2-uitstoot in de hele supply chain te verminderen, strategisch duurzamer te opereren en tegelijkertijd te voldoen aan strengere duurzaamheidsnormen.
De metaalindustrie maakt de omslag naar een duurzamere en milieuvriendelijkere toeleveringsketen. Dat speelt op heel wat vlakken. Onder andere in de metaalverwerkende productieprocessen is een lagere CO2-uitstoot een belangrijk doel. Bluemint®-staal is duurzamer en milieuvriendelijker, omdat de productiewijze ervan de CO2-uitstoot significant vermindert. Zo helpt dit staalproduct bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
thyssenkrupp Materials Nederland heeft materialen geleverd voor het project “Flags for Freedom”. Dit initiatief, georganiseerd door kunstenares Carin Simons, brengt eerbetoon aan 80 jaar vrijheid door middel van ongeveer 2000 vlaggen in de regio Meierijstad. Op deze vlaggen staat afgebeeld wat vrijheid voor mensen betekent.
Transparantie over de eigen CO2-voetafdruk is essentieel voor het behalen van milieudoelstellingen. Nauwkeurige en gecontroleerde gegevens spelen hierbij een cruciale rol. Wij bieden je onder andere hoogwaardige Product Carbon Footprints (PCF's). Met onze rapporten stellen we je in staat om jouw carbon footprint te achterhalen en beslissingen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen in de hele supply chain te verminderen. De kwaliteit van onze gegevens is van de hoogst mogelijke standaard.
Voor onze klanten waar regelmatig materiaal op pallets geleverd wordt, heeft thyssenkrupp Materials Nederland nu een extra service om deze pallets kostenloos mee retour te nemen. Iets waar onze klanten blij van worden, maar wat ook past binnen de duurzaamheidsstrategie.
Als plaatverwerker wordt je waarschijnlijk met regelmaat geconfronteerd met het groeiende belang van duurzaamheid in de metaalverwerkende industrie. Het streven naar milieuvriendelijke oplossingen en het minimaliseren van jouw ecologische voetafdruk zijn essentieel voor een verantwoordelijke bedrijfsvoering. Gelukkig zijn er tal van praktische acties die je als plaatverwerker kunt nemen om de verduurzaming te realiseren.
De installatiebranche is vandaag de dag fors in ontwikkeling, mede door de komende energietransitie, maar ook door innovaties. Als dé servicegroothandelaar voor de metaalverwerkende industrie begrijpt thyssenkrupp Materials Nederland de dynamiek van de Installatiesector als geen ander. Maar wat zijn nu de huidige trends binnen de Installatiesector?...