You are using Internet Explorer 11 or earlier, this browser is no longer supported by this website. We suggest to use a modern browser.

Kwaliteit en Certificering

Kwaliteit en Certificering

Kwaliteit

Kwaliteit

De kwaliteit van onze producten is belangrijk. Dit is wat onze klanten verwachten, maar ook krijgen. Zeker in de markten waarbij herhalende werkzaamheden voorkomen, is een constante en hoge kwaliteit van cruciaal belang. Het opnieuw instellen van een kantbank of een draaibank kost tijd. Onnodige tijd indien je steeds dezelfde instellingen kunt gebruiken bij een constante kwaliteit van het basismateriaal.

Betrouwbaarheid

Onze klanten verwachten niet alleen een hoge kwaliteit van het product, maar ook van onze dienstverlening. Onze rol in de keten is het verkorten van de doorlooptijd en het, op korte termijn, beschikbaar stellen van materiaal. De leverbetrouwbaarheid is hierbij van doorslaggevend belang. We werken dagelijks aan onze performance en het optimaliseren hiervan. Onze dagelijkse SQDCP gesprekken zijn hier een goed voorbeeld van.

Certificaten en traceerbaarheid

De Certificaatafdeling staat garant voor een correcte afwikkeling van het certificaten- en keuringstraject. Zij zijn bekend met de eisen van de klanten en de keuringsinstanties. Ook hebben zij kennis van de producten en de diverse approvals en kwalificaties bij de producenten. Door de jarenlange ervaring is er een zeer goed persoonlijk contact met alle keuringsinstanties en kan onze kwaliteitsafdeling in dit complexe traject adviseren en sturen.

Certificaten

De producten kunnen geleverd worden met 2.2, 3.1 of met 3.2 certificaten. De 3.1 certificaten kunnen opgewaardeerd worden door een onafhankelijke keuringsinstantie. Wij zijn door DNV bevoegd tot het overstempelen van de producten.

We werken nauw samen met onder andere:

  • Lloyds Register
  • ABS
  • GL Group
  • Bureau Veritas
  • DNV

Keuren van materiaal

Al onze producten, zoals rondstaf, plaat, buis en profielen kunnen naar wens mechanisch en chemisch getest worden. Elke dag wordt er wel proefmateriaal door MME uit Ridderkerk afgehaald. MME is een onafhankelijk en erkend laboratorium. Regelmatig wordt er door MME in onze magazijnen ultrasoon onderzoek uitgevoerd.

Traceabilty/traceerbaarheid

Traceerbaarheid van de materialen wordt steeds belangrijker. Zeker bij grote projecten waarbij het materiaal moet voldoen aan strenge eisen. Daar is thyssenkrupp Materials Nederland goed op ingespeeld. Met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot overstempelen van materiaal en de goed georganiseerde afwikkeling van certificaten bent u ervan verzekerd dat u het materiaal krijgt dat u ook besteld heeft

Iedereen heeft recht op een veilige werkomgeving. Binnen thyssenkrupp werken we dagelijks samen om een veilige en gezonde werkplek te creeëren voor medewerkers én bezoekers.

Corne Danen

Om onze kwaliteit te garanderen gebruiken we diverse tools. Dit zijn onder andere;

  • Dagelijkse SQDCP gesprekken door logistieke teams
  • 6S+ programma
  • Kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001
  • Factory Production Control (FPC) tbv CE-markering
  • Een eigen keurings- en certificaatafdeling.

SQDCP

Dagelijks wordt op de afdelingen SQDCP gesprekken gevoerd.